11 Aralık 2016 Pazar

2017 bilişim personeli alımı, 100 bin personel alınacak

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi devlet bünyesinde çalışan personelin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu ortaya koydu. Darbe girişimiyle birlikte on binlerce memur görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan memurlar farklı kadrolarda yer alırken yine devlet bünyesinde çalışan bilişim personelinin önemi de anlaşılmış oldu. Şimdi ise hükümet devlete yeni bilişim personeli alımı yapmak için harekete geçiyor.

Yeni personel alım hareketi kapsamında devlet bünyesinde çalıştırılmak üzere toplam 100 bin adet yeni bilişim personeli alımı yapılacak. 2016 darbe girişimi sonrasında yaklaşık 20 bin bilişim personeli görevinden uzaklaştırılmış ve bu kadrolarda bir boşluk ortaya çıkmıştı.

Söz konusu boş bilişim kadrolarının doldurulması için 100 bin yeni personel alımı yapılacak. Bilişim personeli alımlarının 2017 yılında başlayacağı açıklamalar arasında yer aldı.

Hangi kurumlara bilişim personeli alımı yapılacak?2017 bilişim personeli alımında başı çekecek kurumlar Milli Savunma Bakanlığı, Tübitak ve Sosyal Güvenlik Kurumu. Bunlar yanında birçok kurumun bilgi işlem dairesine bilişim personeli alımı yapılacak.

2017 bilişim personeli alımına ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde daha da netlik kazanacak, söz konusu kurumlar ilana çıkacaklardır.