3 Ağustos 2019 Cumartesi

Çalışan Emeklilere Yüzde 10 Zam Gelecek

Hükümet, emeklilerin yüzünü güldürecek bir dizi müjde hazırlığında. Bu yıl yapılan 100 liralık seyyanen zamdan tüm emeklilerin yararlandırılması planlanırken, müjdeler bununla sınırlı kalmayacak. Emeklilere ilişkin pek çok konuda çalışma yapılıyor. Bunlardan biri de ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması.

Hükümet, çıkardığı yasa ile, ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini yüzde 15'ten yüzde 10'a çekmişti. Bu düzenleme, Temmuz ödeme dönemi itibariyle yürürlüğe girdi. Çalışan emekliler, böylece yüzde 5'lik bir avantaj yakaladı. Maaştan yapılan kesintinin azalmasıyla, emeklilerin eline geçen para arttı.
Şimdi ise bu kesintinin tamamen kaldırılması gündemde. Bu konudaki çalışmalar sürüyor. AK Parti'nin 4 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesinde bu müjdenin de yer alması bekleniyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle, başta esnaf olmak üzere ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan kesinti son bulacak. Maaşlar da artacak. Örneğin; maaşı bin lira olan bir emekli esnaftan şu an aylık 100 lira destek primi kesiliyor. Bu emeklinin eline ayda 900 lira geçiyor. Kesintinin kalkmasıyla hesabına her ay bin lira yatacak. Eline ayda 100 lira daha fazla para geçecek. Bunun yanında diğer zamlardan da yararlanılacak.

Personel5.com